Festivals

AEG en CTS Eventim zouden bod op See Tickets hebben gedaan

Vivendi homepage

AEG en CTS Eventim zijn naar verluidt geïnteresseerd in de overname van full-service ticketingsysteem See Tickets van de Franse mediagroep Vivendi. Ze zouden beide inmiddels een eerste bod hebben gedaan. De Financial Times meldt dat op basis van bronnen dichtbij het verkoopproces.

Het Parijse Vivendi wil See Tickets en het belang van dochterbedrijf Vivendi Village in elf festivals in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk van de hand doen, werd in september bekend. Onder die festivals zijn Kite en Love Supreme. Vivendi zou mikken op een bedrag van rond de 300 miljoen euro in totaal.

Niet concurrerend

Vivendi zou de onderdelen willen verkopen omdat ze niet zouden kunnen concurreren met Live Nation/Ticketmaster en AEG. Het Amerikaanse muziek- en sportconglomeraat AEG is al eigenaar van ticketdienst AXS die internationaal de afgelopen jaren in gebruik werd genomen bij onder andere de Crypto.com Arena in Los Angeles en The O2 in Londen.

De Europese ticketgigant CTS Eventim, samen met AEG mede-eigenaar van het Londense Eventim Apollo (5.300), heeft in de eerste helft van 2023 meer dan 1 miljard euro omzet behaald, een stijging van 39 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief