Festivals

Britse beroepsorganisatie muziekpodia luidt de noodklok en dringt aan op versoepeling regels

LIVE homepage

LIVE (Live Music Industry Venues & Entertainment), de overkoepelende handelsorganisatie die bijna de gehele Britse muziekpodia vertegenwoordigt, heeft bij de Britse minister van Financiën met klem aangedrongen op financiële steun en versoepeling van de regels. Gebeurt dit niet dan vreest de organisatie dat vele lokale podia moeten sluiten.

In het manifest aan het ministerie dringt LIVE er ook bij de regering op aan om het huidige wetsvoorstel rond veiligheid op locaties te herzien. Deze wetgeving, die bekend staat als Martyn's Law, zou betekenen dat Britse locaties en lokale autoriteiten preventieplannen voor terrorisme moeten opstellen. Daarnaast wil de beroepsorganisatie minder belemmeringen voor Britse artiesten om internationaal te touren en regelgeving voor ticketing invoeren.

Belastingaftrek

Ook vraagt LIVE om een uitbreiding van de belastingaftrek voor bedrijven en het herinvoeren van een lagere BTW om zo internationaal te kunnen concurreren. 

Voorzitter Steve Lamacq van LIVE stelt dat podia steeds moeilijker financieel rond kunnen komen door de enorme stijgingen van de exploitatiekosten. "We moeten nu handelen en erkennen hoe belangrijk deze podia zijn, niet alleen als kweekvijver voor de volgende generatie jonge muzikanten, maar ook als creatieve plekken voor de lokale gemeenschappen. Zonder gerichte financiële steun en begrip lopen we direct het risico dat honderden van deze podia voorgoed de deuren zullen sluiten. Dat is desastreus voor fans, artiesten en lokale economieën."


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief