Beurzen

Easyfairs verwerft Southern Manufacturing & Electronics

Overname European Trade & Exhibition Services door Easyfairs

Easyfairs heeft op 10 januari de overname aangekondigd van European Trade & Exhibition Services, organisator van Britse vakbeurs Southern Manufacturing & Electronics. Daarmee breidt de internationale beursorganisator haar evenementenportfolio voor de productietechnologiesector verder uit.

Southern Manufacturing & Electronics beleeft zijn 26e editie van 6 tot en met 8 februari 2024 in Farnborough International Exhibition Center. De vakbeurs trekt meer dan 460 exposanten en 9.000 bezoekers en is het enige grootschalige industriële engineeringevenement in het zuiden van Engeland.

30 evenementen

EasyFairs heeft een portfolio van 30 industriële evenementen in negen landen, waaronder Advanced Engineering, Advanced Manufacturing en All About Automation. Advanced Engineering, een van de grootste in de portefeuille, heeft zijn vlaggenschipevenement in NEC Birmingham in november en is de grootste jaarlijkse bijeenkomst van engineering en productieprofessionals in het Verenigd Koninkrijk. Sinds de acquisitie door EasyFairs in 2015 zijn ook beursedities in België en Zweden gestart.

Matt Benyon, groeps-CEO van EasyFairs: 'Southern Manufacturing & Electronics past strategische perfect in onze groeiende portfolio. Als onderdeel van een gevestigde stal van toonaangevende evenementen, zullen de toekomstige ontwikkeling van het evenement en de vaste basis van loyale exposanten en bezoekers die de afgelopen 30 jaar is opgebouwd, in zeer veilige handen zijn."

Phil en Jo Valentine

Oprichter Phil Valentine: “We konden niet blijer zijn om deze overeenkomst met EasyFairs te bereiken. Als familiebedrijf, precies 30 jaar geleden opgericht, zouden we altijd voorzichtig zijn om het juiste bedrijf te kiezen om het evenement vooruit te helpen als we het zouden verkopen. We hebben al vele jaren een sterke relatie opgebouwd met Matt en het team bij Easyfairs. We zijn daarom ervan overtuigd dat er een nauwe synergie is met de waarden van onze bedrijven, ondanks het verschil in schaal.

EasyFairs neemt vanaf eind februari 2024 de volledige operationele activiteiten van het evenement over. Phil en Jo Valentine blijven als consultants betrokken bij de beurs.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief