Congressen

Eigen congrestitels steeds belangrijker voor PCO Kenes

Homepage Govetech 4 Impact World Congress

Kenes organiseert steeds meer eigen congrestitels, naast de associatiecongressen die het bedrijf als Professional Congress Organizer (PCO) voor opdrachtgevers faciliteert. CEO Ori Lahav voorspelt dat de eigen evenementen binnen slechts twee jaar de belangrijkste inkomstenstroom van de wereldwijd opererende congresorganisator zullen worden.

Het organiseren van eigen evenementen, onder de noemer Kenes Original Events, is 15 jaar geleden begonnen en was een natuurlijk vervolg op de jarenlange samenwerking met lokale ambassadeurs en een breed scala aan organisaties om voornamelijk medische evenementen aan te trekken, vertelt Lahav aan meetingplatform Skift.

Afgewezen onderwerpen

Zo begon Kenes met het organiseren van congressen rondom eerder afgewezen onderwerpen of concepten. Eén van die succesverhalen is de conferentie Advanced Treatments and Technologies in Diabetes (ATTD). Het voorstel werd door een professor voorgelegd aan de European Association for the Study of Diabetes (EASD), die het afwees. Kenes pakte met de professor de handschoen op en ontving op de eerste editie van ATTD zo’n 700 deelnemers. Inmiddels is het een jaarlijks congres met ruim 4.000 deelnemers.

Nieuwe congrestitels

Het doel van Kenes is om elk jaar tussen de drie en vijf nieuwe congrestitels te introduceren. Hoewel de kernactiviteit van het bedrijf het ondersteunen van verenigingsevenementen blijft, is het de visie om de afhankelijkheid van verenigingsbedrijven te verminderen. 

Kenes beperkt zich daarbij niet tot het medische werkveld. Zo lanceerde de congresorganisator onlangs het G4I World Congress, een technologie-evenement voor overheden dat is opgezet met de steun van de burgemeester van Madrid.

Niet elke lancering is een succes. Zo viel de animo voor het medicinale cannabiscongres, CannX tegen, zodat die congrestitel na drie edities ter ziele ging. “Het feit dat ik elk jaar drie tot vijf nieuwe merken lanceer, betekent niet dat er elk jaar drie tot vijf bijkomen”, verduidelijkt Lahav.

Berekend risico

Toch neemt hij berekende risico’s, stelt hij. Het sterke netwerk van Kenes zorgt voor goede content en een betrokken doelgroep. Daarnaast krijgt de PCO flexibele voorwaarden van locaties, gezien haar positie als wereldwijd toonaangevende congresorganisator.

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief