Festivals

Festivalproductiebedrijf laat in documentaire zien waarom de sector steun verdient

It Takes a Village - The Fair

Het Britse festivalproductiebedrijf The Fair heeft een documentaire gelanceerd waarin de uitdagingen in de sector worden belicht. Daarmee wil het bedrijf laten zien waarom de evenementensector verdere steun verdient.

'It Takes A Village' volgt het festivalproductieteam op een breed scala aan Britse festivals gedurende het zomerseizoen 2023, zoals Boiler Room: London, Eastern Electrics, El Dorado, Maiden Voyage, Gottwood, Savour Food Festival en RecFest.

De documentaire volgt het team terwijl die op de festivalterreinen met hindernissen worden geconfronteerd, waaronder blikseminslagen en spoorwegstakingen. Daarnaast kampt de sector met stijgende supply chain-kosten en minimale ondersteuning.

Steun nodig

‘Deze uitdagingen zijn precies wat we in deze korte film wilden benadrukken’, schreef het Fair-team op hun website. ‘Als industrie werken we allemaal onvermoeibaar om deze evenementen tot leven te brengen, iets dat we vaker zouden moeten vieren.’

‘We hopen dat door het licht te schijnen op onze geweldige industrie precies zal laten zien waarom de festivalsector niet alleen meer steun verdient, maar deze ook nodig heeft – nu meer dan ooit’, voegt het team eraan toe.

Eén op de zes


Eén op de zes Britse festivals die in 2019 bestonden, waren er in 2023 niet meer, meldt de Association of Independent Festivals (AIF). In 2024 zijn er al meer verloren gegaan, met Standon Calling en NASS onder de recente annuleringen.

Als reactie hierop roepen brancheorganisaties op tot urgente actie van de overheid. Dit omvat de ‘Five Percent For Festivals’-campagne van AIF, die supporters vraagt om naar hun parlementslid te schrijven en een driejarige btw-verlaging op de kaartverkoop voor muziekfestivals aan te bepleiten, in een poging om festivals overeind te houden.

De documentaire is te bekijken op Youtube.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief