Congressen, Company events, NxtGenLive

‘Geestelijke gezondheid krijgt meer aandacht’

Sanne Bonten

De toenemende aandacht voor duurzaamheid gaat niet alleen over milieu en verspilling, maar ook over welzijn, merkt Sanne Bonten (27), Cluster Sales Manager bij de hotels Andaz Amsterdam en Hyatt Regency. “Gasten waarderen een half uurtje yoga of mindfulness voor een meeting.”

Welk thema speelt er momenteel vooral in jouw werk?

“Als ik moet kiezen is dat wel duurzaamheid. Wij hebben veel corporate klanten en die hebben in hun jaarplannen vaak ambities daarvoor staan. Hyatt Regency speelt daar helemaal op in. Niet alleen door gericht verspilling te verminderen en te recyclen, maar ook door in te zetten op welzijn. Geestelijke gezondheid heeft duidelijk meer aandacht gekregen. Klanten denken daar niet gelijk aan, maar wij bieden dit actief aan. Bijvoorbeeld een half uurtje yoga of mindfulness voor een meeting of tijdens de lunch om helemaal tot rust te komen. Ik merk dat dit erg aanspreekt.”

Wat valt jou als jongere op in de branche?

“Er wordt veel over gesproken dat onze generatie vooral wensen heeft omtrent flexibiliteit. Qua uren, werkplek et cetera. Ik merk dat dit vaak helemaal niet zo hoog op het wensenlijstje staat als anderen denken. Veel jongeren gaan ook voor een leuke en stabiele baan. Daar mag je je als werkgever meer bewust van zijn.”

Wat geeft jou houvast?

“Het klinkt wellicht wat onverwacht, maar dat de hotellerie best nog hiërarchisch is, geeft wel voordelen. Als onderdeel van een grote keten zijn er veel mensen waar je van kan leren. Daar staat wel tegenover dat je altijd goed naar je team moet luisteren en juist andere geluiden en invalshoeken de ruimte geeft. Gelukkig spreekt onze generatie zich vrij gemakkelijk uit over zaken.”

Waar zou je meer ruimte voor willen hebben in de sector?

“Voor de rol van vrouwen. Ik dacht zelf dat het wel meeviel met uitdagingen die er zijn, maar onlangs hebben we het programma Women@Hyatt gelanceerd in Nederland en het blijkt dat die er wel zeker zijn. Dat gaat niet alleen om salarissen, waar iedereen al gauw aan denkt, maar ook om het bespreekbaar maken van hoe je omgaat met zwangerschap en minder werken bijvoorbeeld. Iemand kan heel onzeker zijn om dat aan te kaarten.”

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief