Beurzen, Sportevenementen

GL Events rapporteert omzetstijging van 10 procent in Q1

Equita Lyon by GL Events

GL Events rapporteert een omzetstijging van 10 procent in het eerste kwartaal van 2024. De internationale venue- en eventmanagementgroep wist in Q1 386 miljoen euro aan inkomsten te genereren. De beurzendivisie liet echter een daling zien ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023.

De omzetgroei voor de live-divisie vergeleken met Q1 vorig jaar was 28 procent (omzet 192,4 miljoen euro). De Venues Division van de groep boekte een stijging van 7,1 procent, resulterend in een omzet van 94,2 miljoen euro voor die periode. GL Events Exhibitions Division rapporteerde een daling van 11 procent (omzet 99,8 miljoen euro).

Herstel in China

Het goede resultaat werd gedeeltelijk aangedreven door een sterke groei in China. De omzet in China steeg met 81 procent in het eerste kwartaal tot 31 miljoen euro omdat de activiteiten geleidelijk hun momentum van voor corona herwinnen.

Het resultaat van de beurzendivisie werd beïnvloed door de tweejaarlijkse beurzen die vooral in de onevenjaren plaatsvinden.

Olivier Ginon

Directievoorzitter en CEO Olivier Ginon van GL Events Group: ‘GL bouwt voort op het sterke momentum van de laatste paar kwartalen. We zijn in 2024 uitstekend begonnen met een sterke groei in het eerste kwartaal. Dit resultaat is grotendeels gedreven door winsten in Frankrijk, China, het VK en Chili.’

“De solide groei met dubbele cijfers heeft onze strategische positie in het universum van grote bijeenkomsten wereldwijd verder versterkt. De Olympische Spelen van dit jaar in Frankrijk zullen ons een nieuwe showcase op het wereldtoneel bieden voor de complete scala aan technische diensten die worden aangeboden door onze drie divisies - locaties, live en tentoonstellingen - maar ook het vermogen van alle GL-medewerkers om het publiek echt memorabele, feestelijke en duurzame evenementen te bieden.’

Doelen GL Events

De doelen van de groep blijven ongewijzigd. GL Events anticipeert op een omzetgroei van (7 procent) aangedreven door live-activiteiten (mega-evenementen) en locaties (voortdurende ontwikkeling van de belangrijkste locaties die door de groep worden geëxploiteerd), een CAPEX-programma van ongeveer 115 miljoen euro en stabiele netto schuld aan het einde van 2024 vergeleken met een jaar eerder.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief