Beurzen

Keep the body, change the skin

Rawien Joeloemsing en Christian Verel

Een onvergetelijke indruk maken op een beurs als Euroshop? Verel Building Experiences en beMatrix slaagden er glansrijk in. De beMatrix-stand, ontworpen en gebouwd door Verel, blonk uit in design, innovatie, duurzaamheid, gastvrijheid, afwerking, show en spektakel.

“De stand van maar liefst 270 vierkante meter moest de boodschap van beMatrix tot leven te wekken”, vertelt Verel’s CEO Christian Verel. “De boodschap was dat klanten met beMatrix nieuwste innovaties op het gebied van hoogwaardige snelbouwsystemen en technieken de stand van hun dromen kunnen creëren: ‘better, faster, stronger and greener’.”

28 duurzame invullingen

Voor de stand op Euroshop 2023 werden 28 verschillende duurzame invullingen, 7.053 unieke beMatrix onderdelen, 5.400 connectoren en slechts 1 op maat gemaakt beMatrix frame gebruikt.

Christian: “We stonden op een tactische plek, meteen rechts na de ingang. Precies op het moment dat de deuren van de beurs opengingen en de bezoekers binnenstroomden, ‘klapten’ wij de stand uit en deed de showcontrol zijn werking. Echt spectaculair. Met één druk op de knop startte een swingende show van licht, beeld en muziek. Daarmee was het wow-effect compleet. We hadden een show geregisseerd met verschillende settings die alle zintuigen prikkelde en die de bezoekers de stand in trok. In no time stond het vol met enthousiaste belangstellenden en dat is de hele beurs zo gebleven. Dankzij de juiste indeling van de stand had de standbemanning uitgebreid de gelegenheid om met bezoekers in gesprek te gaan en alle innovaties te laten zien.”

Een event op zich

“De stand was inderdaad een event op zich”, vertelt een tevreden Rawien Joeloemsing, mede-eigenaar en managing director van beMatrix Nederland. “Traditioneel trekt een stand de aandacht door de vormentaal en de grootte. Door dit te combineren met eventtechnieken, een hoog afwerkingsniveau en het gebruik van duurzame materialen, kun je echt een statement maken. Wij kregen alleen maar lovende reacties.”

Eén van de vele noviteiten van beMatrix op Euroshop, was het Double Deck. Rawien: “Met deze lichtgewicht constructie bouw je supersnel een stevige etage. Bovendien integreert de Double Deck makkelijk met alle andere beMatrix-producten en kan alles mooi worden afgewerkt met textiel, panelen of glas.”

Zero carbon doelstelling

Ook was er een grote rol weggelegd voor duurzame materialen. “Onze doelstelling is ‘Zero Carbon’”, vertelt Rawien. “Onze aluminium structuren zijn sowieso een duurzaam product dat tig keer kan worden ingezet zonder dat het inboet op inzetbaarheid en kwaliteit. Zoals wij zeggen: ‘Keep the body, change the skin’. Ook de skins die we leveren zijn zo duurzaam mogelijk. Denk aan doeken gemaakt van petflessen en panelen die aan het eind van hun levensduur verwerkt kunnen worden tot verpakkingsmateriaal. Ook maken onze klanten steeds vaker gebruik van onze LEDskin waarbij visuals mooi in de stand geïntegreerd kunnen worden.”

Grote projecten

Een ander groot project dat beMatrix en Verel samen hebben gerealiseerd is de bouw van vele GGD vaccinatiecentra tijdens de Covid-pandemie. Christian: “We hebben zelf een enorme voorraad aan frames, maar voor grotere projecten als dit kunnen we altijd bij beMatrix terecht, zowel op huur als op koop basis. Nu kunnen we gelukkig ook weer voor de traditionele events putten uit een vrijwel oneindige hoeveelheid materialen.”

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief