Congressen

Platform virtuele evenementen Hubilo ontslaat groot aantal medewerkers

Hubilo schermafbeelding

Het Amerikaanse platform Hubilo, dat succesvol was met virtuele evenementen, lijkt in zwaar weer te zitten. Er zouden meer dan vijftig medewerkers zijn ontslagen, maar onbevestigde berichten spreken van honderd. De CEO spreekt van het inkrimpen van de organisatie nu de virtuele evenementenindustrie ‘is ingestort’.

Dat meldt de site meetings.skift.com. De berichten worden niet bevestigd, maar oprichter en CEO Vaibhav Jain zegt in een post op LinkedIn wel dat de organisatie moet inkrimpen. Er waren ook al twee eerdere ontslagrondes bij Hubalo in het afgelopen jaar.

Virtuele evenementenindustrie

"Met de heropening van de wereld (en de daaropvolgende ineenstorting van de virtuele evenementenindustrie) moesten onze plannen drastisch veranderen en we hebben 2023 besteed aan het bouwen en leveren van de beste webinarervaring die er is. De realiteit is - hoewel we enthousiast zijn over de groei en impact die we hebben kunnen hebben in de webinar-ruimte, is het nog niet duurzaam met de omvang van onze huidige organisatie. Helaas is als gevolg daarvan een aantal van onze ongelooflijk getalenteerde medewerkers nu beschikbaar voor werk", zegt Jain onder meer.

Volgens een ingewijde zouden er nauwelijks nog medewerkers over zijn op kantoren in de Verenigde Staten en India. Het bedrijf zou zich nu willen richten op eenvoudige webinars.

Snel gegroeid

Hubilo groeide in coronatijd snel van een niche virtueel platform tot een serieuze speler op het gebied van virtuele evenementen en webinars. Het bedrijf haalde in oktober 2021 nog 125 miljoen dollar op nadat het eerder dat jaar al een investering van 23,5 miljoen had gekregen. In februari nam Hubilo badging-specialist Fielddrive over, gespecialiseerd in persoonlijke evenementen. 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief