Festivals

Best Kept Secret richt zich met speciale ticketprijs op de jonge generatie

Best Kept Secret website

Best Kept Secret richt zich op een jong publiek voor de tiende editie deze zomer. Dit jaar introduceert promotor Friendly Fire speciale tickets voor mensen tot 21 jaar oud met 30 procent korting. De ticketprijs voor iedereen geboren na 7 juni 2002 bedraagt 199 euro. De korting wordt aangeboden om de stijgende kosten van levensonderhoud te compenseren.

"In de afgelopen jaren had ik drie stagiaires tussen de 18 en 22 jaar oud en ze waren nog nooit op een festival geweest omdat het zo duur voor hen was en ik voelde me daar een beetje diepbedroefd over", vertelt festivaldirecteur Maurits Westerik aan IQ Live Music Intelligence. “Toen mijn team en ik zo oud waren zagen we al deze bands voor het eerst live optreden en het was verbluffend, dus we dachten: ‘Misschien moeten we gewoon korting geven op de weekendtickets voor mensen tot de leeftijd van 22 jaar en zien wat er gebeurt?’"

Om de tiende editie te vieren, presenteert het festival ook drie exclusieve BKS TEN-evenementen in april en mei, op basis van de pijlers van muziek, eten en cultuur: het Muziekgieterij in Maastricht (13 april), The Goat, Rotterdam (20 april) en Pier15, Breda (3 mei).

Niet headline gedreven

Westerik zegt dat het BKS-programma ook minder nadruk legt op headliners dan in het verleden. “We zijn niet meer zo headliner-gedreven. Het gaat niet alleen om slots van anderhalf tot twee uur. Ik doe echt mijn best om de ticketprijzen niet te verhogen, en als al het geld naar de hoofdacts gaat, zullen veel van de kunst, decoratie en nieuwe areas verdwijnen en dat is niet acceptabel voor ons. Er is veel te zien en ik heb het gevoel dat 20 tot 40 procent van de acts op de kleinste podia in de toekomst veel populairder zal worden en terugkeert."

“Mensen komen nieuwe bands ontdekken die voor de eerste of voor de tweede keer in Nederland optreden. Bands als Big Thief of Porridge Radio of Sampa the Great. Dat drijft ons echt. We hadden de vorige keer Aphex Twin als headliner en het was vol. De kaartverkoop gaat beter dan vorig jaar, dus we voelen ons goed om met deze editie voor 25.000 bezoekers per dag te gaan.”

Social neemt over

Andere acts op de 2024 line-up zijn Vince Staples, The Mary Wallopers, Slowdive, St Paul & The Broken Bones, Jockstrap, The Mysterines, Floating Points, Viagra Boys, Omar Apollo, Amyl & the Sniffers, Libianca, Baxter Dury, CMAT en het Australische duo Royel Otis, waarvan de cover van Sophie Ellis Bextor’s Murder on the Dancefloor viraal ging op TikTok.

"Vanwege hun virale hit zullen er veel meer mensen zijn die ze willen zien", zegt Westerik. “Het wordt elk jaar lastiger, omdat de socials het overnemen. Het gaat niet meer om radio- of platenwinkels, of Paul Weller die een nieuwe band aanbeveelt."

Beter dan ooit

Gedurende de vijf jaar van Westerik zijn de festivals twee keer geannuleerd. “Het was een hele rit”, zegt hij. “Ik begon de baan in 2019 in onze laatste pre-Covid editie en toen begon de hele 'shebang'. Het was behoorlijk zwaar, maar we zijn erin geslaagd om te overleven en zijn echt weer op de rails. Het was geweldig om het weer op te bouwen en het gaat beter dan ooit.

“Er zijn altijd problemen, of het nu gaat om Brexit, oorlog, stijgende staalprijzen – en het is moeilijker voor kunstenaars om reiskosten te betalen – maar we bevinden ons in een goede positie.”

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief