Congressen

Smart Cities, Startup Ecosystems, Digital Excellence: focus van de nieuwe internationale editie van Conference Matters

Visual Conference Matters 141

De nieuwe internationale editie van Conference Matters biedt waardevolle inzichten in de ontwikkeling van Nederland als expertisehub voor slimme steden, met diverse startup ecosystemen verspreid over de delta en een streven naar een optimale digitale infrastructuur. Deze Engelstalige editie is nu online beschikbaar en behandelt deze onderwerpen en meer.

Ontdek de cruciale rol van beurzen en congressen in de overgang naar slimme steden. De Nederlandse expertise op het gebied van slimme steden geniet internationaal veel waardering. Consultant Peter Portheine, vanuit Brainport Eindhoven, geeft waardevolle inzichten in de toekomst van steden en congreslocaties.

Door de verschillende startup-hubs in Nederland te verkennen, vaak nauw verbonden met kennisinstituten, duiken we in de specialisaties en kwaliteiten van verschillende regio’s, om zo de nieuwe kenniskaart van Nederland samen te stellen.

Nederland behoort tot de wereldwijde koplopers op digitaal gebied. Echter, de snelle ontwikkelingen in dit vakgebied lijken belangrijke investeringen te vertragen. Conference Matters raadpleegde een expertpanel om het belang van een digitaal vriendelijk bedrijfsklimaat voor de congressector vast te stellen.

Deze internationale editie van Conference Matters bevat ook artikelen over gemiste kansen in sportcongressen, de noodzaak om een ESG (Environmental, Social, and Governance) beleid te ontwikkelen voor bedrijven, lobbyactiviteiten in Brussel, het onderscheid tussen echt interactieve digitale evenementen en online en virtuele evenementen, de rol van voeding bij het bevorderen van inclusiviteit, effectieve budgettering, merkzorg en meer.

Bovendien bespreken we drie thema’s die van groot belang zijn voor jonge professionals: het overbruggen van de generatiekloof, het creëren van meeslepende evenementervaringen en het omarmen van duurzaamheid. Onze columnisten geven hun unieke visies op de sector. Zoals Roberto Payer benadrukt, kan geen kennisstad zonder onafhankelijke congresbureaus bloeien, terwijl Sven Bossu zich richt op de uitdagende weg die locaties afleggen om CO2-neutraliteit te bereiken.

De digitale editie van deze Conference Matters is nu beschikbaar om online te lezen. Voor abonnementen op de gedrukte editie, kun je terecht op deze pagina.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief