Beurzen

Standbouw en techniek onder één dak

René Verbruggen

Bridge Event Facilities voert twee activiteiten met grote professionaliteit uit: standbouw en het verzorgen van alle AV en expotechniek. Deze combinatie maakt het bedrijf uniek. Bovendien wordt er duurzaam gewerkt met duurzame materialen.

René Verbruggen is geen onbekende in de wereld van de standbouw. Met zijn bedrijf Bridge Event Facilities is hij al bijna 40 jaar actief in Nederland en daarbuiten. Sinds het tweede kwartaal van vorig jaar is het bizar druk, vertelt René Verbruggen. “Net als veel collega is het vinden van personeel een uitdaging. Het lukt ons gelukkig nog steeds om onze bestaande klanten goed te bedienen.”

Nederlands Contactlens Congres

Zo’n bestaande klant waar alles uit de kast wordt gehaald, is het Nederlands Contactlens Congres. Eens in de twee jaar verzorgt Bridge Event de standbouw en de techniek voor alle congreszalen in NH Eindhoven Conference Centre Koningshof. René spreekt van zijn ‘Olympische Spelen’: “Deze opdracht bouwen we in drie dagen met zo’n veertig mensen op. Voor deze en ook al onze andere opdrachtgevers brengen we ontwerp en technische tekeningen naar een virtuele omgeving. De klant kan die omgeving gebruiken ter voorbereiding. Ook is het mogelijk om hyperlinks in te bouwen.”

High end expotechniek

René levert ook high end expotechniek. “We zijn graag de partner van de standbouwer. Onze expertise op het gebied van videocontent in combinatie met ledwalls, onze kennis op het gebied van expo-rigging en puntlastberekeningen zijn een paar voorbeelden waarbij we de standbouwer maximaal kunnen ondersteunen. Onze technici komen niet alleen om de techniek te installeren, maar kunnen ook assisteren bij de standbouw. Wij zien ons als onderdeel van het standbouwteam en helpen waar nodig.”

‘We gebruiken vloerbedekking die is gemaakt van recyclebaar materiaal. De geprinte doeken worden opgeslagen voor hergebruik of gaan terug naar de leverancier die ze recyclet.’

De technici van Bridge Event Facilities nemen ook diverse hulpmiddelen mee. René: “Op het vlak van de hardware hebben we bijvoorbeeld alle ballast en verbinders voor koppeling van de ledwall aan een Aluvision frame in huis. Voor de expo-rigging maken we gebruik van de motortakels van Chainmaster en de Sixty82 TPM truss. De twee merken waarmee wij werken blinken uit in ultralicht materiaal met maximale veiligheid in zijn klasse. Ook slimme oplossingen, zoals stroomverdelers die naadloos passen in de Aluvision kaders zijn volop beschikbaar.

Ledwall naadloos de hoek om

Zijn ogen gaan glinsteren als hij praat over de ledwall van Aluvision. “Op de laatste Money 20/20 beurs hadden we een ledwall van 4,5 meter hoogte gebouwd die ook nog eens naadloos de hoek om ging, totale lengte 9 meter. Wauw, dat is gaaf! Wij zorgen gelijk dat de videocontent goed is, met de juiste resolutie wordt gepresenteerd en dat er geen dode pixels zijn bij oplevering.”

Kom bij René niet aan dat duurzaamheid een marketingverzinsel is. Het zit diep in onze genen, verduidelijkt hij. “We gebruiken vloerbedekking die is gemaakt van recyclebaar materiaal. De geprinte doeken worden opgeslagen voor hergebruik of gaan terug naar de leverancier die ze recyclet. Floorcoverings en plaatmateriaal dat niet meer te gebruiken is doneren we voor re-use aan de stichting Meierijstad Helpt Oost-Europa en gaat bijvoorbeeld naar Oekraïne. Voor de toekomst zetten we maximaal in op verdere verduurzaming.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief