Festivals

Tickets voor Lowlands 2024 opnieuw duurder

Sfeerimpressie Lowlands

De prijs van de tickets voor A Campingflight to Lowlands Paradise gaat opnieuw omhoog. Een kaartje voor het festival gaat zo’n 325 euro kosten, zegt directeur Eric van Eerdenburg.

Onvermijdelijk

De prijsstijging is onder meer het gevolg van gestegen gages van artiesten, hogere loonkosten en schaarste aan materialen, zei Van Eerdenburg op radiozender BNR. ‘Het is onvermijdelijk dat daardoor de prijs weer wat omhoog gaat.’

In 2018 was de prijs voor een kaartje nog onder de 200 euro. Inmiddels zijn de prijzen van alle grote muziekfestivals de afgelopen jaren gestegen, benadrukt Van Eerdenburg. 

Toch uitverkocht

‘Als je in 14 minuten uitverkoopt, dan had je misschien nog meer voor een ticket kunnen vragen. Daar wil ik niet in mee gezien de financiële situatie waar veel mensen in verkeren. Ik wil niet dat een ticket 500 euro gaat kosten. Lowlands moet toegankelijk zijn en blijven voor de primaire doelgroep: de jonge mensen die beginnen op de arbeidsmarkt en studenten.’

De prijzen van de andere grote festivals zijn nog niet bekend. De 29e editie van Lowlands is op 16, 17 en 18 augustus 2024. De voorverkoop is nog niet begonnen. De verwachting is dat deze eind januari/begin februari is.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief