Brand events

Van Gogh Museum gaat samenwerken met De Nieuwe Yogaschool rond thema mentale gezondheid

Yoga

Het Van Gogh Museum en De Nieuwe Yogaschool gaan vanaf maart samenwerken als onderdeel van het programma ‘Open Up met Vincent’. Daarmee wil het museum een positieve bijdrage leveren aan het gesprek over mentale gezondheid vanuit de kunst en het levensverhaal van Vincent van Gogh.

De lessen beginnen zondag 3 maart en zijn ontworpen om deelnemers vanuit het werk en leven van Vincent van Gogh op een andere manier naar zichzelf te laten kijken. Deelnemers maken een reis door de seizoenen aan de hand van verschillende werken van de kunstenaar, zoals Amandelbloesem en Vlinders en klaprozen. Na de les kunnen de deelnemers het museum bezoeken om de werken die tijdens de yogales voorbij zijn gekomen te bekijken. 

Het Van Gogh Museum en De Nieuwe Yogaschool zien een goede combinatie van de ‘bewustzijnsverruimende en helende ervaring’ van yoga en kunst die voor Van Gogh ‘een bron van helende kracht en hoop’ was. Het programma ‘Open up met Vincent’ begon in 2022. Het museum biedt daarmee verschillende creatieve en mindful activiteiten aan.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief