Live Industry Dashboard, Sportevenementen

Vrouwelijk deelnemers drijvende kracht achter herstel recreatieve sportevenementen

The Mass Participation Pulse 2024

Vrouwelijke deelnemers vormen een van de drijvende krachten achter de terugkeer naar het pre-pandemische niveau van deelname aan grote, recreatieve sportevenementen. Dat blijkt uit het in januari gepubliceerde Mass Participation Pulse rapport van het Britse eventbureau Massive.

Na de daling van het deelnameniveau na Covid keerden vrouwelijke deelnemers aanvankelijk langzamer terug naar recreatieve sportevenementen, maar uit het Pulse-onderzoek van dit jaar blijkt dat in 2023 het aantal vrouwelijke deelnemers sterker is toegenomen, dan de stijging van het aantal deelnemende mannen in het voorgaande jaar.

Positief momentum

Het lijkt erop dat dit positieve momentum zich in 2024 zal voortzetten, waarbij vrouwelijke deelnemers meer enthousiasme en intentie tonen om het aantal evenementen waaraan ze deelnemen te vergroten dan mannelijke deelnemers. Ook melden 18- tot 34-jarigen aanzienlijk vaker dat ze van plan zijn om in 2024 aan meer sportevenementen deel te nemen.

Voor het samenstellen van het Mass Participation Pulse rapport vroeg Massive ruim 7.000 hardlopers, wandelaars, fietsers, zwemmers en triatleten naar hun gedachten en meningen over de markt voor massa-sportevenementen.

Mass Participation Pulse 2024

Mass Participation Pulse 2024 is volledig te downloaden op de website van Massive.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief